lekker nat

Nieuwsjaarswandeling Loopgroep Zuidwolde

lekker natZondag 26 januari hebben we de jaarlijkse nieuwjaarswandeling gelopen. Ditmaal bij de Ommerschans in Balkbrug. Na de koffie en algemene ledenvergadering bij één van de bestuursleden thuis vertrokken we richting Balkbrug. Vanaf het trefpunt zijn we door het heuveltjesbos gelopen richting de Ommerschans. Het was flink nat op de paden, maar goed schoeisel voorkwam bij de meesten natte voeten, voor een enkeling niet…..

Onderweg hebben we een tijdje stilgestaan bij de molen in BalkbrugOmmerschans, waar naast de begraafplaats op borden uitleg werd gegeven over de geschiedenis van de Ommerschans, een strafkolonie voor gestrafte bedelaars in de 19e eeuw. Heel blij dat we nu leven en niet in die tijd vervolgden we onze weg via de molen terug naar het Trefpunt.

Bertha, een oud-looplid, had ons uitgenodigd om aansluitend bij haar thuis iets te eten en te drinken. Iedereen die meeliep had iets meegenomen dus dat werd een zeer gevarieerd en heerlijk buffet. Van al dat lopen hadden we ondertussen ook wel trek gekregen. Bertha, bedankt voor je gastvrijheid en gezelligheid, want dat was het, een gezellige middag.