Gerrit Voortman

Geslaagde sprekersavond met Gerrit Voortman

Afgelopen woensdag was Gerrit Voortman te gast bij Loopgroep Zuidwolde. Gerrit begon met een loopclinic wat letterlijk een rondje om de kerk werd. Er was veel animo, naast de eigen leden waren er ook veel andere lopers van de partij!Gerrit Voortman

Na de clinic en een opfrismomentje begon Gerrit aan zijn presentatie over zijn leven, waarvan het lopen jarenlang het belangrijkst was. Hij vertelde over zijn trainingen, zijn wedstrijden, hoe belangrijk dit voor hem was en wat hij er allemaal voor liet. In 2003, het hoogtepunt van zijn carrière, won hij de Nederlandse titel op de halve marathon, de Europeesche titel op de halve marathon en werd hij in Puerto Rico 2e op de wereldtitel hele marathon.

Na zijn carrière als topsporter is Gerrit verder gegaan als recreant en werkt hij als ambulant begeleider in de zorg waarbij hij gehandicapten stimuleert zoveel mogelijk te bewegen. Hierbij trekt hij regelmatig de schoenen aan om samen te gaan lopen. Op zijn 50ste verjaardag heeft hij van zijn vrouw een reis naar Nepal gekregen, hier heeft hij, na eerst een dagenlange wandeltocht naar het basiskamp te lopen, een marathon gelopen onder barre omstandigheden.

Vanmorgen hadden we weer training van Lammert Nienhuis. We hadden het nog over het verhaal van Gerrit. Lammert begon zijn training als volgt: Het belangrijkste wat ik van de avond heb opgestoken is dat Gerrit zei dat jullie te hard lopen in tempo 1 en dat zeg ik jullie nu ook al vier jaarJ…….. Maar het was een fijne training vanmorgen.
Gerrit en Lammert, bedankt!

Comments:2

  1. I’ve been looking for photos and articles on this topic over the past few days due to a school assignment, casinosite and I’m really happy to find a post with the material I was looking for! I bookmark and will come often! Thanks 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.