Lexis crossloop 6 mei 2017

Afgelopen zaterdag was de crossloop georganiseerd door onze loopgroep. De wedstrijd was een ronde van 5 of 10 km over de Falieberg. Ook voor de canicrossers en voor de kinderen was er een parcours uitgezet.

De crossloop begon 15 jaar geleden o.l.v. onze trainer Lammert Nienhuis en is uitgegroeid tot een mooi evenement als onderdeel van Loopcircuit de Wolden.

We kunnen terugkijken op een mooie dag met veel deelnemers onder gunstige hardloop/weersomstandigheden.

Er zijn tijdens deze wedstrijd nieuwe parcour records gelopen. Klik hier voor de uitslagen

Vrijwilligers, sponsoren en leden van de loopgroep Marijke Logtenberg, Bert Kikkert, Jeanet Dekker en Gertrud Struik hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet!

Hieronder een verslag van één van de commissieleden Gertrud Struik:

De 15e Lexis Crossloop Zuidwolde
Op 6 mei, in alle vroegte lopen er een aantal “vreemde vogels” in het faliebergbos. Vreemde snoeshanen met kruiwagens, palen, paaltjes, accuboor etc. zijn druk doende om het parcours voor de dag uit te zetten. Het is fris buiten maar droog, het ziet er veelbelovend uit. Zo rond negenen komen de “vreemde vogels” de kantine binnen, zijn klaar met hun klus en zijn toe aan koffie, waar Marianne van de Entekoele met plezier voor zorgt.
Ondertussen zijn er een aantal “bezige bijen” begonnen met het smeren van broodjes voor de vrijwilligers, gevolgd door het snijden en schillen van fruit voor de sporters vandaag.
Er komen steeds meer vrijwilligers binnen druppelen. De start en finish wordt klaargezet, spandoeken en banners klaar gezet. Hekken op de juiste plek.
Zo rond elven komen de eerste lopers, met of zonder hond, zich alvast inschrijven voor de cross.
Het wordt druk bij de inschrijving, er is veel belangstelling voor onze fantastische cross! Zijn we blij mee! Ondertussen begint de zon flink te schijnen
Dan is het 12 uur en start de canicross, het wordt wederom een mooi spektakel. Het ene baasje heeft moeite om de hond bij te houden, het andere baasje spoort haar hond aan om met haar mee te lopen. Onderweg doen ze nog een waterpost aan, want het is vandaag warm voor de honden. Maar zonder problemen komen ze allen over de finish en worden door de eigenaren van Dier en Tuin verrast met een doggybag. De prijswinnaars ontvangen naast een medaille ook nog een zak hondenvoer van Dier en Tuin.
Daarna is het de beurt aan de jeugd, een grote opkomst dit jaar. Ze lopen zich de benen uit het lijf. De jongsten lopen een rondje van 1250 meter en de oudsten lopen twee rondjes, totaal 2500 meter. Na de finish is er voor (bijna) iedere deelnemer een mooie medaille. Op de 2500 meter wordt zowel door de jongens als de meisjes een nieuw parcoursrecord gelopen.
Om half 2 starten dan de volwassenen voor de 5 en 10 kilometer. Het is warm en de falieberg moet ook dit jaar weer 3 of 6 keer bedwongen worden. Het is afzien voor velen maar na de finish volgt de voldoening, dat hebben ze toch maar weer mooi gefikst. Het klaargemaakte fruit en smoothies vindt gretig aftrek. De prijsuitreiking volgt en naast een medaille,ontvangen de winnaars een waardebon van Runnersworld Hoogeveen.
We kijken terug op een geslaagde crossloop! Dit is mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, hartelijk bedankt daarvoor. Op de naar de 16e volgend jaar!