Verslag Lexis Crossloop 2018

In alle vroegte, zo rond half zeven, zijn Peter, Bert, Klaas en Martin gestart met het uitzetten van het parcours. Dit jaar wederom met prachtig weer. Rond half negen wordt het rondom de kantine bij de Entekoele wat drukker, Diverse dames zijn dan aan de slag met het vullen van de vrijwilligerstassen en daarna met het klaarmaken van de fruitbakjes. Buiten is een andere groep aan de slag met het klaarzetten van de hekken. Ondertussen is er genoeg tijd om in het zonnetje een bakje koffie te drinken. Het belooft een mooie warme dag te worden.

Zo rond kwart voor 11 arriveren de eerste canicrossers met hun hond. De honden blaffen onderling wat af. Tegen 12 uur zijn de honden bijna niet meer te houden. Dan is het 12 uur, de eerste hond gaat van start en zijn baasje vliegt er letterlijk achteraan. Diverse crossers doen moeite om in de benen te blijven, ze vliegen de bocht door. Ruim een half uur later zijn alle canicrossers weer binnen en volgt de prijsuitreiking. Naast een medaille ontvangen de winnaars ook een zak hondenbrok van Dierenspeciaalzaak Discus.

Daarna maken we ons op voor de start van de jeugdloop, een wedstrijd over 1250 en 2500 meter. De kinderen hebben er zin in. Ze rennen om het hardst onder luide aanmoediging van ouders en omstanders. Om half twee start de 5 en 10 kilometer voor volwassenen. De grote groep vertrekt, altijd een mooi gezicht. Halverwege zien we de bezwete en vermoeide gezichten van de 10 kilometer renners langskomen, ze moeten nog een ronde.Vastberadenheid op hun gezichten, van opgeven is geen sprake.

Op de 5 kilometer loopt Job Ijtsma uit Hoogeveen een nieuw parcoursrecord in 17.33! Het oude record uit 2012 stond op naam van Erik Lindenholz uit Hoogeveen. Na de prijsuitreiking volgt het opruimen, met de vele vrijwilligers was het easy peasy. Tijd om te borrelen en na te praten. Al met al kijken we terug op een geslaagde dag. Sponsoren en vrijwilligers: allemaal hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet namens de crossloopcommisie, Gertrud.