GA JIJ DE
UITDAGING
AAN?

DOE MEE,
OVERWIN DE FALIEBERG ÉN JEZELF!

DE VOLGENDE EDITIE IS OP:

Zondag
6 OKTOBER 2024

DE INSCHRIJVING IS GEOPEND!

PROGRAMMA:

13.00 Canicross 5KM
14.00 Kidsrun 6-9 (1.25KM)
14.15 Kidsrun 10-12 (2.5kM)
14.30 Crossloop 5KM en 10kM

INFORMATIE

Iedere 1e zondag van oktober organiseert de Loopgroep Zuidwolde de Lexis Notarissen Crossloop. De route gaat over de onverharde paden door het Faliebergbos, rond de Entekoele, richting de ultieme scherprechter: de beklimming van de Falieberg. Voor zowel de startende en de geoefende loper een flinke kuitenbijter! Start en finish zijn bij Camping De Entekoele. Het parcours is geschikt voor ieder niveau van loper. Van jong tot oud, iedereen is welkom om mee te lopen! Daag jezelf uit en schrijf je in!

De vaste onderdelen zijn: 
Hubo Discus CaniCross 5km,
Veldsink Kidsloop 1250 6-9jr/ 2500 10-12jr,
Lexis Notarissen Crossloop 5 of 10km.

De volgende editie zal plaatsvinden op 6 oktober 2024.

De aanmelding gaat via inschrijven.nl en is geopend. 

Parcours
Het parcours van de Crossloop wordt uitgezet over de onverharde paden van het Faliebergbos. De paden zijn over het algemeen goed begaanbaar en worden met zorg onderhouden door de Vrienden van de Falieberg. Het blijft een crossloop door het bos, dus let op uitstekende boomwortels en regenplassen.

Inschrijven
Inschrijven gaat via inschrijven.nl. De deelname voor de kidsrun is gratis. Deelname voor de Crossloop is € 8,50 tot de woensdag voor de start, daarna is het € 11,50. Inschrijven kan tot 1 minuut voor de start. Schrijf je op tijd in, dat scheelt inschrijfgeld en je krijgt je eigen naam op je startnummer. 

Kidsrun
Het rondje van de Kidsrun is 1250 meter lang. Deze wordt 1 keer (Kidsrun 6-9 jaar) of 2 keer (Kidsrun 10-12 jaar) gelopen. Deze route is grotendeels vlak en gaat niet over de Falieberg. 

Crossloop
Het rondje van de Crossloop is 5 km lang. Deze wordt 1 keer (Crossloop 5k) of 2 keer (Crossloop 10k) gelopen. De route gaan langs de Entekoele en het Tonckenshuis. Aan het eind volgt de beklimming van de Falieberg, waar de deelnemers drie maal per ronde overheen gaan!

Start en finish
De start en finish locatie is bij Camping de Entekoele in Zuidwolde. Hier is ruimte voor het parkeren van je fiets, omkleden en neerleggen van je bagage (let op: onbewaakt).

Toeschouwers
De Crossloop is altijd een gezellig evenement en je bent van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Goede plekken zijn de start en finishlocatie, de Entekoele, oversteek van het fietspad bij het Tonkenshuis en natuurlijk de Falieberg zelf.

Parkeren
Tijdens het evenement is het Faliebergbos niet toegankelijk voor auto’s. Parkeren kan bij de aangegeven plekken. Volg de bordjes.

PARCOURS

MELD JE AAN!

Lijkt het je leuk om eens mee te trainen met de loopgroep? Meld je dan aan via dit formulier. We nemen dan meteen contact met je op!

SCHRIJF JE IN!

Wil je graag meetrainen met de Loopgroep? Schrijf je in via dit formulier. 

Loopgroep Zuidwolde gaat zorgvuldig om met de door u verstrekte gegevens. Zie hiervoor ook de privacyverklaring op de website.